Navigation











Testimonial

When I think about Java Jazz, I feel at home

Michael Paulo

Some fellow artists said to me, You should go to Java Jazz Festival.

Bobby Caldwell

In United States, we hear more and more often about Java Jazz.

Tim Hauser (Manhattan Transfer)

This festival is huge, it's crazy! And here in Indonesia, I've found very delicious food. I love them.

Walfredo Reyes Jr.

Even in US and Europe, you would rarely find young people watching jazz festivals. In Indonesia, there are a lot of young people attending the festival. That's the most special element of this festival.

Andy Suzuki

You should name this country, 'The Smiley Island'. Everybody here is so nice.

Marc Antoine

I dont just have friends here in Indonesia, I have families.

Tony Monaco

I felt so touched and even cried when I saw the audience sang along with Renee. They knew every lyric, including her new song.

Rebecca Olstead (Renee Olstead's mother)

 Java Jazz Festival is a big funk!

George Clinton

Weve been treated so nicely here. Truly a treatment for world class musicians. We stay on the same floor with those superstars. And we have breakfast and lunch together. I saw Steve Gadd and Joe Sample. That's really nice.

Maysa Leak

The most genius festival ever!

DSound

Java Jazz is a positive change. For musicians.  For music lovers.  For everybody

Dwiki Dharmawan

Jazz is thriving in Indonesia!

Brian Simpson

Please keep the music going strong!

Lenny Castro

Gracias por el amor y la luz.

Omar Sosa

This festival is great, a major achievement.

Michiel Borstlap

Salut! See you at Java Jazz 2250.

Dian Pramana Poetra

Full of special moments.

Pat Martino

This will soon be the largest festival in the world.  Congrats!

Harvey Mason

It's a great pleasure for us to work with you. It such a wonderful experience to involve in the biggets international jazz festivals which also promoting good image of Indonesia.


Dwiki Dharmawan

Java Jazz this year are OFF THE CHARTS! Congratulations.


Dave Koz

I was extremely impressed with how smoothy everything was handled and hope that you will strongly consider me to be a part of next years festival.


Jefrey Osborne

"every one we met was sincere and passionate about god music"


Daughter of Soul

Pokoknya atmosfernya seru abis!


Glenn Fredly

Java Jazz Festival, menjadi ajang bagi generasi masa kini untuk mengenal dan menyaksikan sendiri aksi dan kreativitas para musisi besar dari generasi sebelumnya.


Kompas

Java Jazz telah membuktikan, kreatifitas dalam musik dan jazz sesungguhnya memang tidak mengenal batas .


Kompas

Ibarat pasar malam, pergelaran Java Jazz Festival menyuguhkan daya pikat beraneka ragam


Media Indonesia

While art might imitage life, life too must emulate the inspirational teachings of great art forms that include jazz. Those fortunate to witness the masters in action at Java Jazz need to perhaps start working on imbibing a new beat and rhytim in their corporate workplace.


Amol Titus, a Nehru scholar from St. Stephensos College

"Kalau kita menaruh segalanya di museum itu mungkin bisa terdengar kuno. Tapi, kalau kita menempatkan itu sebagai lagu baru, dengan cara baru, kita bisa membuat pendengar muda tertarik, 'kata Jamie dalam wawancara dengan Kompas dibelakang pentas seusai tampil di Java Jazz, Minggu (4/3) malam


Kompas

Menghidupkan legenda. "Bukan sekedar hiburan, tapi juga sarat informasi dan menambah wawasan"


Koran Tempo

Keberhasilan penyelenggaraan Java Jazz tentunya harus bisa kita jadikan momentum untuk membangun kembali negeri kita tercinta ini. Kesan manis yang dirasakan para musisi dunia dan juga para penggemar jazz dunia merupakan promosi yang tak terkira.


Kompas

Festival Jazz, seperti java Jazz, adalah ajang merayakan kreativitas dan pergaulan lintas budaya


Kompas

Pesta musisi jazz dunia ini diharapkan bisa ajang dialog antarkultur


Republika

JJF berhasil membawa legenda legenda jazz dunia, dan tak lupa meyokong para legenda itu dengan seorang superstar muda dengan penggemar seabrek.


Sinar Harapan

Java Jazz Festival hits all right notes on opening night And that was only the first day.


Jakarta Post

There is sure to be something for everyone at the third Java Jazz Festival


Jakarta Post

If the size of the crowd is an indication of success, the third installment of Java Jazz may well have broken new records - and it's still only day two.


Jakarta Post

Java Jazz Festival 2007 boleh masuk ke ajang pesta jazz kelas dunia - bahkan mungkin terbesar dewasa ini.


Pikiran Rakyat

The festival, held at Jakarta Convention Center, was a convergence of splendid music, bountiful talent, overwhelming creativity and stunning showmanship. In the face of this, audiences could do little but succumb to the beat


The Jakarta Post

Ya, dalam jazz tak ada sekat sekat usia. Jazz itu lintas usia.


Suara Merdeka

Really what an extraordinary performance! Serasa tak ada kata yang cukup untuk menggambarkannya! To sum up. JJF kali ini sungguh meninggalkan kesan yang mendalam bagi para penonton dari kualitas pada artis yang tampil. Bravo JJF!


hersmagz

Rasanya pendapat drummer James Young "Java Jazz adalah acara musik terbesar yang pernah saya lihat, keterlaluan kalau tak mau melihat penampilan musisi-musisi hebat", benar adanya.


ESQUIRE

kesenangan yang tak tergantikan


area

Tak ada kata cukup untuk menikmatinya.


music+

Beuntunglah bagi penggemar musik jazz di tanah air dapat memuaskan hasratnya unyuk menikmati pertunjukan langsung musik jazz yang mutunya dapat diuji


Wartajazz.com

Java Jazz 2007 tak sekedar festival. Acara itu juga jadi wahana untuk menimba ilmu melalui klinik musik.


Suara Merdeka Online

Tidak heran di setiap pertunjukan yang ada di panggung panggung Java Jazz festival selalu ada satu jeritan yang wajib diteriakan bersama sama. "We want more..!! We want more..!!"


Bisnis Indonesia, 07 Maret 2006

"It's a wonderful thing to bring the world to Indonesia through this event"


Bob James-Musician

Musik adalah pemersatu yang kuat. Tiada ada batasan bahasa, budaya, apalagi bangsa. Yang ada hanyalah jiwa. Hal ini juga terbukti di Jakarta International Java Jazz Festival 2006.


Suara Pembaharuan, 4 March 2006

Lee Ritenour mengatakan "Java Jazz Festival is the top, top, top jazz festival in the world".


Suara Pembaharuan, 6 March

Another point that needs to be appreciated is the brilliant strategy of the JJF to get the most famous international musicians performing alongside the most famous Indonesian musicians, in a unique collaborative effort, confirming that the country's musical ability has finally been recognized by the best names in the musical world.


Jakarta Post, 15 March 2006

They have indeed created history . And the message they have sent out is clear and resounding Indonesia is safe, and Indonesia is center stage in setting international standards in global cross-culture developments.


Jakarta Post, 15 March 2006

"For a country that has been quite the superstar with its terrorist and bombs, this goes to prove that Indonesia is still alive and kicking!! Behold, the java jazz Festival, bringing together some of the worlds greatest musician.." ( Fida heyder, Singapore )


Jakarta Post, 18 Maret 2006

Another point that needs to be appreciated is the brilliant strategy of the JJF to get the most famous International Musicians alongside the most famous Indonesian musicians, in the unique collaborative effort, confirming that the country's musical ability has finally been recognize by the best name in the musical world.


Jakarta Post, 18 Maret 2006

Now this is what I call big news! Swing Out Sister format akustik?! Oh my God!

Java Jazz does it again!! Udah mau nonton yang kelima neh dan selalu aja ada surprise yang menyenangkan di Java Jazz, kali ini Swing Out Sister....acoustic pulak!  Mudah2an Corrine & Andy top form yaa. Temen2 gue yang bule aja gak semua punya kesempatan nonton SOS acoustic live version.

Gue juga mau bilang terimakasih sebesar2nya karena jadwal Soil & “Pimp” Sessions sudah dimundurkan 45 menit dari jadwal SOS. Berarti udah gak bentrok total lagi. Yup, gue fans berat Soil & “Pimp” juga.

Anyway, lagi2 thanks banget buat seluruh jajaran Java Jazz yang sudah berhasil confirm banyak artists kelas dunia tahun ini maupun tahun-tahun sebelumnya.

Bangga banget Indonesia punya Java Jazz!

Riza Bachtiar (mailing list member)